Stremmingen Grevelingensluis

Revisie 3e cilinderwissel Grevelingensluis

 De cilinders van de Grevelingensluis worden dit en komend jaar in fases gereviseerd en vervangen. Dit onderdeel zorgt ervoor dat de sluisdeur kan openen en sluiten. De cilinders hebben het einde van hun levensduur bereikt, en kunnen niet wachten op toekomstig groot onderhoud. De Grevelingensluis heeft acht puntdeuren, wat betekent dat er ook acht wissels plaats zullen vinden. Elke wissel leidt tot twee dagen stremming van de Grevelingensluis.

De 3e cilinderwissel op de Grevelingensluis staat ingepland van 6 op 7 juni 2023. De sluis is dan gestremd vanaf 6 juni 07.00u tot 7 juni 19.00u.

Rijkswaterstaat reviseert de hydraulische cilinders van de Grevelingensluis omdat deze het einde van hun levensduur hebben bereikt. Er zijn acht sluisdeuren waarvan de cilinders, buffers en draaipunten worden gereviseerd. Deze onderdelen zorgen ervoor dat de deuren van de sluis kunnen openen en sluiten. De revisie van de onderdelen vindt geheel plaats in de werkplaats van de aannemer.

Hinder voor de scheepvaart

Het wisselen van een gereviseerde cilinder met een nog te reviseren cilinder vraagt om twee dagen stremming van de Grevelingensluis. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken vinden de wissels plaats buiten het hoogseizoen, op een dinsdag en woensdag aansluitend. De volgende cilinderwissel staat ingepland van 6 op 7 juni 2023. De sluis is dan gestremd vanaf 6 juni 07.00u tot 7 juni 19.00u. Scheepvaart wordt geïnformeerd via een BAS-bericht en viawww.vaarweginformatie.nl. De data van de overige cilinderwissels worden (tijdig) in de komende maanden bekend gemaakt via de projectpagina, een BAS-bericht en vaarweginformatie.nl.

 

1E8C7E93-8152-45FC-A4A0-E7B62AE50469