Jeugd

Jeugzeillessen

De WSV Goeree is enige jaren geleden gestart met het geven van jeugdzeillessen. Dit vanuit de gedachte dat de jeugd de toekomst heeft en wij als vereniging ook de jeugd (van leden en locals) de kans willen geven om kennis te maken met het zeilen op de Grevelingen. Het doel van de lessen is om de leerlingen de basis beginselen van het zeilen bij te brengen waarbij de lol de boventoon moet voeren. In eerste instantie zal dat in twee groepen gebeuren. Te weten de beginners en de gevorderden.

Jeugdzeilen 2023

Dit jaar (2023) gaat WSV Goeree weer jeugdzeillessen organiseren. De lessen worden gegeven door ervaren zeilsters/zeilers en dus altijd onder begeleiding.

De data welke hiervoor zijn gereserveerd zijn: 7, 14, 21 mei + 4, 11, 18 juni + 1 juli(Jeugddag).

Om in te schrijven verwijzen we graag naar 1 van de onderstaande evenementen:

Jeugdzeillessen 2023

Jeugddag 1 juli 2023

Voor meer informatie kunt u mailen naar:
jeugdzeilen@wsvgoeree.nl

9477D628-3B6C-41B9-A681-5ACB6B0FC4DB

Optimisten gebruik

De Q-cup optimisten die gebruikt worden voor de lessen zijn ook naast de lessen te gebruiken. Dit om kinderen in de gelegenheid te stellen te gaan zeilen zonder dat ze een eigen boot hebben. Daarvoor zijn echter wel wat regels en die zijn als volgt:

  • De lener moet (jeugd)lid zijn van de WSV Goere
  • De jeugdzeiler heeft CWO certificaat of met goed gevolg de lessen afgesloten bij WSV Goeree
  • Indien de jeugdzeiler jonger is dan 16 jaar dient er een volwassen begeleider op het water aanwezig te zijn (hetzij meezeilen, hetzij met rib).
  • Bij ophalen en inleveren van de optimist een leenformulier invullen bij de havenmeester
  • Het lenen kost € 5,- per boot en er dient een borg van € 10,- per optimist betaald te worden. Deze borg krijgt de lener weer terug bij het inleveren van de optimist en het ingevulde retour formulier.